2020. augusztus 15., szombat

Rándulj Ki: Helikoni éjszakák a Festetics Kastélyban zenei előadásokkal, fényjátékkal, esti tárlatvezetéssel!

Ha jól kifürödtük magunkat a Balatonnál egész nap, este sem fogunk unatkozni Keszthelyen! A Helikoni éjszakák programsorozat augusztus végéig kínál kultúrális estéket szerdánként. Két éjszakán vettünk már részt, amikor is esti tárlatvezetésben lehet részünk -a tárlatvezető korhű ruhába öltözve-, a kastély tükörtermében zenei előadás vár (minden héten más témával) és a kastély parkjában pedig 22 órakor fényjátékot csodálhatunk meg  gyönyörű aláfestő zenével. Nem érdemes kihagyni. 



Két csoportot indítanak, az első csoport koncerttel kezdi a tükörteremben, majd tárlatvezetés, végül fényjáték van soron. A második csoport tárlatvezetéssel kezdi, koncerttel folytatja. A program 20 órakor kezdődik, fél nyolckor van a gyülekező, a helyszínen tudunk jegyet váltani. Mi mindkét alkalommal a koncerttel kezdtük. Első alkalommal ismert opera betéteket hallhattunk, lenyűgöző volt egészen közelről hallani az opera énekeseket. Katartikus élmény volt. Második alkalommal barokk zene volt soron. Mutatom is videón. Maszk viselése egyelőre kötelező a kastélyban. Fényképezni az esti programon fotójegy nélkül lehet! 




Operaest

Nagyítsd ki a videót és kattints a lejátszóra készter!






Barokk est

A rövid kis koncert után következik a tárlatvezetés korhű ruhában. A könyvtár terembe sötétben fogunk belépni és meglepetés vár, de nem árulom el, mi az! :) Utunk során a Festetics család tagjaival ismerkedhetünk meg, azok történetével, megtekinthetjük szobáik berendezési tárgyait és sok érdekességet hallhatunk. A könyvtár kutatójeggyel a mai napig látogatható, a könyvek lapozgatása, olvasása kizárólag fehér kesztyűben lehetséges. :) Megtudhatjuk azt is, hogy milyen fából készültek a korlátok, fabetétek, melyeken az idő vasfoga sem fog és szút sem látott még. :) Milyen fa ez? 



A kastély makettje





Mit tároltak ebben az edényben és hová vitték magukkal?

Miért volt rossz ezen a széken ülni? 

Sötétben léptünk be a könyvtár terembe, meglepetés várt...


5 db ilyen porcelán található a kastélyban, több, mint 300 évesek! Milyen porcelánok ezek?
Kiről szóltak ezek az óriás könyvek? 





Milyen mese elevenedik meg a bútor kárpitján? 

A tárlatvezetés vagy koncertelőadás után a kastély parkjában következik a kastély falára vetített fényjáték az este lezárásaként. Csodás aláfestő zenével élvezhetjük a fényeket, feltűnnek keringőző emberek is az ablakokban... :) 





Gyönyörű éjszakát kívánunk mindenkinek!




Zenés nyári esték a Festetics-kastély parkjában


Ezen felül még Parkmozi, pódium beszélgetések, zenei előadások várják az oda látogatókat! Kövessétek a Festetics Kastély fb oldalát a programokért! 




A fotók, videók az író saját tulajdonát képezik, azok szabad felhasználása nem lehetséges, engedélyköteles, ahogyan a cikk megjelenítése is! Köszönöm!
Elérhetőségem: csorvasik@gmail.com / Csorvási Krisztina






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.