2020. augusztus 9., vasárnap

Rándulj Ki: a zalakarosi gyógyfürdő labirintusába és csússz egyet a csúszdaparkban!

Nos ez az a fürdő, ahol minden szinten szinte minden. Most jártunk itt először, jó fél óra volt, mire egyáltalán kiismertük magunkat a fürdőrengetegben. Ezért segítek, hogy nektek már könnyebb legyen. Először is szerezzünk egy West Balaton kedvezménykártyát, így a drága belépőjegy árából némi kedvezményt csíphetünk le, érdemes! Ajánlott a kombinált jegy vásárlása, ezzel mindenhová bejuthatunk. Ez kettőnknek, egy felnőtt és egy gyerek (13 éves) kedvezménnyel 8900 Ft-ra rúgott. Ebben még zárható öltözőszekrény ára benne sem volt.  Karszalagot kapunk, melyen vonalkód van, ezzel fogunk tudni bemenni a kapukon az adott helyekre. A fürdő két nagy részből áll: az első részben az élményfürdő és gyógyfürdő található, a másodikban egy óriási strand csatlakozik a fürdőlétesítményhez.

Parkolni a fürdő mellett lévő Radisson hotel mögött végig, ingyenesen lehet. A fürdő főbejárata a főúton lesz, fel kell sétálnunk odáig. Szóval megkaptuk a vonalkódos karszalagokat különböző színekben. Rajtuk vonalkód, ezt kell majd leolvastatni a kapuknál. Hogy merre induljunk? Színekkel jelzik a szektorokat, a földön pedig ezekben a színekben lábnyomokat látunk, ezeket tudjuk követni.



A fürdőbe lépéskor máris kis üzletek, széségszalon és büfé fogad, itt zavartalanul lehet inni egy kávét, a tömeg bent lesz. :) Nem is akármilyen. :) 




Ahogy átjutunk a pénztáron, állítólag szemben, a lépcsőn lefelé haladva lesznek az öltözők, mi ide nem mentünk. A pénztártól enyhén balra indulva, rögtön szemben lesz az élményfürdő bejárata. Ha bejutottunk, két szintet fogunk lefelé menni vagy lépcsőn vagy liften a medencékhez. A közbe eső szinten büfét találunk. 


Az élményfürdőnek van külső és belső része. A benti vízből kimehetünk közvetlen a külső medencébe. Mindkét medence élményfunkciókkal van felszerelve, buzgárok, sodrófolyosó, nyakmasszírozó zuhatag és a többi...Ide gyerekek is jöhetnek, külön gyermekmedence is rendelkezésre áll. Törölközőinkkel már érkezéskor foglaljunk helyet, később nem lesz! 





Felirat hozzáadása
 A sárga lépcsőn átmenve is a külső nagy strandra juthatunk, de a beltéri élménymedencétől is van kijárat a strandra.




Az üres medencék látványa a reggeli, 9 órás időpontnak köszönhető, rá egy órára dugig volt minden.

Ha szeretnénk a gyógyvizes részlegre jutni, vissza liftezünk két emeletet és kimegyünk az élményfolyosóról, ellenőrző kapukon. Jobbra fordulunk, megyünk tovább a folyosón és jobbra lesz ismét egy bejáró a gyógymedencékhez. A gyógyvízbe 14 év alatt nem lehet bemenni. 32-34 és 36-38 fokos vizek közül választhatunk. A hatása azonnal érezhető. 



Ezen a részen kúráltatják magukat az emberek, gyógyiszaptól kezdve a súlyfürdőig, masszázsokig van minden. Közben rengeteg pihenő, elrejtett napozóteraszok, nem győzünk hová nézni. 



A gyógyvíz, gyermek ide nem mehet. 

Ha viszont a gyerekkel együtt szeretnénk mégis a gyógyvizet élvezni, akkor menjünk tovább és az alábbi fedett fürdőt találjuk, kicsit olyan, mint a hagymatikum. Két kis körben gyógyvíz (bejárattal szembeni), a másik kis körben pedig sósvíz található. A körülötte lévő víz pedig mindenki számára használható. Így ráláthatunk a gyerkőcökre is. 




Ha mindezek után még a strandra vágyunk, akkor keressünk egy kijáratot hozzá, több kapu is oda vezet. Mi az élményfürdőn keresztül jutottunk ki. Vonalkódos karszalag lecsippant a kapunál ismét. Ahogy kiérünk egy szabadtéri termálmedence vár ránk. Mögötte indulnak a gyermekmedencék, úszómedence, kalandparkos medence (lehet mászni, kapaszkodni), hullámfürdő, mögötte óriási csúszdapark. Be sem tudjuk járni az egészet!


Nagyítsd ki a videót és kattints a lejátszóra kétszer!






Körülbelül vagy 10 féle csúszdavariáció vár, a legfelsőbb szintekre óriás, ott elvehető úszúgumikkal vonultak fel az emberek.


 Természetesen rengeteg büfé, fagylaltos mindenhol. Mi lángospártiak vagyunk. :) Jah és gyerekeket várnak mindenféle foglalkozásokra animátorok segítségével, ezt hangosbemondón fogjuk hallani.


Az menjen a fürdőbe, aki bírja az óriási tömeget, mert ebben itt nincs hiány! 
A gyógyvíz hatása tagadhatatlan és nagyon finom!


Mielőtt bármilyen fürdőbe indulunk, otthon tájékozódjunk az árakról a neten, mert bizony érhetnek meglepetések! Jó, ha tudjuk, mennyibe kerül a belépő...






A fotók, videók az író saját tulajdonát képezik, azok szabad felhasználása nem lehetséges, engedélyköteles, ahogyan a cikk megjelenítése is! Köszönöm!
Elérhetőségem: csorvasik@gmail.com / Csorvási Krisztina






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.