2020. július 1., szerda

Rándulj Ki: És találkozz eredeti méretében a marcipán Michael Jacksonnal!


Szentendrén vár a Szamos Marcipán Múzeum Cukrászda óriás marcipán szobrokkal, tortákkal, mesebeli figurákkal. A Duna Korzóval párhuzamos fő sétáló utca első részében találjátok, ahol az utca közepére kitelepültek a kis vendéglátóhelyek. Amikor belépünk az üzletbe, rögtön marcipán édességeket is vásárolhatunk, ha arra fáj a fogunk. Természetesen a múzeumba jegyet kell váltanunk és egy lépcsőn fogunk az emeleti szintre felmenni a kiállításhoz. 

A magyarországi édesipar históriájának két nagy alakja, Szamos Mátyás és Szabó Károly műhelye, munkássága fogott össze itt Szentendrén a közösen működtetett üzlet megvalósításával. Az emeleten gazdag anyaggal bíró Marcipán Múzeum várja a látogatókat, a földszinten finomságaink megvásárolhatók. -írja az irányszentendre.hu oldala.


Itt minden marcipánból készül, több napi, órai munkával. Ezt fel is tüntetik a műalkotásoknál, így láthatjuk, hány órát dolgoztak egy-egy marcipán figurával. Nem semmi! Ahogy felérünk az emeletre, máris találkozhatunk Michael Jacksonnal teljes méretében! :) Remekül sikerült, nézzétek csak:

Persze megint hülyéskedtünk...


Rögtön mellette is szép dolgokat láthatunk, csipkézett székek készültek asztallal és marcipán festmények is vannak a falon:



Tovább haladva híres emberek is készültek marcipánból, mint Mátyás Király, Sissi és Ferenc József császár, Petőfi vagy Rákóczi, valamint láthatjuk a miniatűr parlamentet is. Felismeritek a többit? Olvassuk el, hány óra alatt készítették őket! 












Az alkotások között rengeteg mese jelenik meg, mint Vuk, Süsü, Noé bárkája, Mézga Géza, Hófehérke... De mesekönyv is készült marcipánból. Szerintem az összes gyermekkori kedvenc mesénk elkészült az édességből.



Tarka-barka mesék

Noé bárkája


Mézga Géza, tetején Köbükivel

Hófehérke


Muppet Show

Superman

SÜSÜ





Óz


VUK




Természetesen a népi motívumok sem maradhatnak el!





Diana hercegnővel is találkozhatunk szintén eredeti méretében!



És természetesen a zene sem maradhat ki! Mozart alap mindenhol.






SPORT: Magyar gyorskorcsolyázó





Vonatnak mindenhol lennie kell!






és természetesen egy óriás forgó tortát is megcsodálhatunk!
Részletgazdag.





Nagyítsd ki a videót és kattints a lejátszóra kétszer!





Szamos Marcipán Múzeum Cukrászda


KALANDOZZATOK TI IS A MARCIPÁNOK VILÁGÁBAN!

JÁRTATOK MÁR SZENTENDRÉN A RETRO DESIGN CENTERBEN?



A fotók, videók az író saját tulajdonát képezik, azok szabad felhasználása nem lehetséges, engedélyköteles, ahogyan a cikk megjelenítése is! Köszönöm!
Elérhetőségem: csorvasik@gmail.com / Csorvási Krisztina









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.