2020. július 14., kedd

Rándulj Ki: Keresztapa, Elvis Presley, Woody Allen és a Cadillac Múzeum

Tapolcai kiruccanásunkat megfejeltük egy keszthelyi kitérővel. Mondhatom, első látásra szerelem volt. Rengeteg remek múzeum sorakozik fel egymás után, alig győzzük végignézni. Mindegyiknek egyedi hangulata van és elvarázsol. Ilyen a híres Cadillac Múzeum is. Abszolút pasis program ráadásul, de mi nők is szívesen és csodálattal néztük az óriás járműveket. Nagyrészt Amerikából szerezték be őket. A múzeum szerint:

"A tematikus gyűjtemény bemutatja az első Cadillac piacra dobásától ( 1902 október) évtizedekre lebontva a múlt század végéig alkotott típusokat. A kiállított autók egy kis része a múzeum tulajdona, a többi lelkes amatőr gyűjtő magánembereké. A veterán Cadillac vásárlása nemcsak kitűnő befektetés, hanem igényes szórakozás is, mely már a vásárlás pillanatában azonnali élménnyel párosul."


Keszthely sétáló utcájának vége felé találjuk egy udvarba bemenvén a kis múzeumot. Egy fiatal hölgy fog végig kísérni bennünket és mesélni az autókról. :) Az autók egyébként meg is vásárolhatóak! Felújításuk több éven keresztül történik a műhelyben. Csodák születnek újjá. Két termecske van és az udvar, ahol egy frissen behozott, felújítás előtt álló cadillac-et épp be is indítottak, zene volt füleinknek. :) A fiam oda-vissza volt, mire kijöttünk, felsorolta az összes típust, és rájuk is keresett az autós eladási portálon rögtön. :)


A recepciótól jobb kéz felé eső teremben ezeket az autókat találjuk.
Némelyik egyedisége, mely még drágábbá teszi az autót, hogy nincs középső ablakváz. Fiúk, minek nevezik? :)
Oly szívesen beleültünk volna az óriás bőrülésekbe...




1932-es Cadillac La Salle


1959 Cadillac Coupe





A csomagtartó óriási, több ember is elférne benne. :) 

Micsoda fényszórók! 




"Az esküvőmből csak arra emlékszem, hogy egy Cadillacben ültünk..."
Woody Allen



Elvis, amikor egy hölgy megcsodálta Cadillecjét, megkérdezte tőle:
-Szeretné? Ez már az enyém, de válasszon magának egy másikat!
Elvis bekísérte a vadidegen nőt a szalonba és vett neki egy 11.500 dolláros Cadiilac Eldorádo-t.



Utunk az udvarra vezetett tovább, újabb csodák vártak ránk! A kiállított járművek típusát a múzeum honlapján nyomon követhetjük! 



1967 Cadillac De Ville Convertible








A legnagyobb fehér drinkbáros belseje.
Szívesen beültünk volna egy pezsgőre.. :)


Aztán a harmadik terembe érkezünk. Itt régebbi típusokkal is találkozhatunk, valamint A Keresztapa c. filmben szereplő helyes barnával is. Mikor meghallottam, vissza kérdeztem, hogy ez igaz-e. :D Sajnos az autókhoz tilos hozzá érni, de most szívesen megsimogattam volna ezt a szép barnát... :) Leborulok lábai, azaz kerekei előtt... :D 


1923 Cadillac Phaeton Convertible


1905-ös modell - ÚJ!

1932-es Cadillac La Salle










A fiam még nem ismeri A Keresztapa c. filmet, ha kicsit nagyobb lesz, megmutatom neki. :) 

Az előtérben pólókat, bögréket, táblákat és mindenféle emléktárgyakat vásárolhatunk. Nálunk sem maradhatott el egy Al Capone bögre a barna cadillac-el. :) Azóta is ebből iszunk és nagy becsben tartjuk. :D 


Belépés iskolás korig ingyenes! 





A fotók, videók (kivéve YouTube) az író saját tulajdonát képezik, azok szabad felhasználása nem lehetséges, engedélyköteles, ahogyan a cikk megjelenítése is! Köszönöm!
Elérhetőségem: csorvasik@gmail.com / Csorvási Krisztina













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.