2020. július 16., csütörtök

Rándulj Ki: Székesfehérvárra, a felújított Árpád Fürdőbe! A kikapcsolódás garantált!

Amikor Székesfehérváron jártunk, meglátogattuk az Árpád Fürdőt is. A belvárosban egy pici kis fürdő, mégis a teljes ellazulás és kikapcsolódás garantált. Ez az a hely, ahová egyedül is mehetünk és zavarásmentesen pihenhetünk. Nagy fürdőre ne számítsunk, de mégis. Parkolni a környező utcákban díj ellenében nagy nehezen, de tudunk, ha felszabadul hely. A fürdőbe pár órás belépőt is vehetünk, de ez az idő nagyon hamar elröppen... Minden új, tiszta, hangulatos. Aki járt már az egri Shiraz Hotelben, ahhoz hasonlítható. A termalfurdo.hu oldala az alábbiakról számol be:



A székesfehérvári Árpád Fürdő szecessziós stílusú, kupolás műemléképületét 2010-ben újították fel. A fürdő látogatóinak érdemes kipróbálniuk a rendszeres szaunaprogramokat és megtekinteni a látványos törökfürdőt.


Az Árpád-forrás szénsavas vizére létesítették szecessziós épületet - mely évtizedekig tisztasági fürdőként funkcionált - 1905-ben adtak át Székesfehérvár közönségének. A szecessziós stílusú, kupolás műemléképületben a felújítás során eredeti szépségében állították helyre a faragott kabinsort, a korabeli díszburkolatokat és stukkókat. A korhű berendezések mellett a legmodernebb technikával szerelték fel a fürdőt. És ez valóban így is van! A faragott kabinsort imádtuk. Ha jól emlékszem, karórát kaptunk és azzal kellett kinyitni őket, mindenkinek saját kabinja van a fürdés idejére. Nagyon helyesek.





Mi délelőtt mentünk mindjárt 10 órára, nyitásra. A délelőtti órákban állítólag kevesen vannak, ezt mi ki is élveztük. :) Gyönyörű büfé is van, minden kapható. A kabinsorról rögtön beléphetünk a törökfürdőbe. Vize 36-38 C fokos, ücsörögve itt remekül ellazulhatunk. Bár láttam a medence alján egy-két fúvókát és jól esett volna egy kis pezsgő masszázs, de itt nem indul be bizony semmi, csak relaxálásra szolgál. 


Mögötte egy újabb, íves, oroszlánfejekkel díszített, ülőmedence, szintén pihenésre szolgál. De ha hiányolnánk a pezsgést és hidromasszázst, a törökfürdőbe való belépéskor jobbra és balra egy-egy kis, egy-két személyes arab és török pezsgőfürdő található. Ezekben órákig képes lettem volna ellazulni, kb. 15 percenként indul be a hidromasszázs funkció. Lámpásokkal teszik még meghittebbé a hangulatot a kis pezsgőfürdőkben. Igyekezzünk, mert ha ide egyszer beül valaki, nem igen akaródzik neki kiszállni. :D 


A törökfürdőtől jobbra és balra pihenőtermek vannak csodás pihenő ágyakkal...könyvet vinnünk nem kell, több könyves szekrényből is válogathatunk kedvünkre. De sakktábla vagy malomtábla is vár bennünket, ha a fürdőzés élményét szeretnénk még kiegészíteni.









Mindenhol hangulatvilágítás van és gyertyák, ezért a fényképek sötétebbek egy picit, de vissza adják a fürdő hangulatát.  Innen tovább lépve vár ránk egy teljes sötétségbe burkolózó tepidárium is gyönyörű  mozaikcsempével kirakva. Ez szintén relaxációra alkalmas aromával kiegészítve. Aki pedig új típusú, hidromasszázs elemekkel bővített élménymedencére vágyik, az is van! Íme! Hát-és derékmasszírozók, buzgárok frissítik a vendégek szervezetét-írja a termalfurdo.hu oldala.


A medence mögött láthatjátok a lépcsőt, mely felvisz a szaunavilágba, infraszauna, hagyományos szauna, jégkészítő, gőzkabin, merülőmedence, plusz öltözők, napozó terasz vár bennünket. Rendszeresen szerveznek szaunaszeánszokat is. Az új épület mellett, az élménymedencétől tudunk kimenni egy kis kinti részre, szintén van egy apró merülő medence és lenne egy kinti szauna is, mely most nem üzemel. Itt székekre leülhetünk, napozhatunk, megihatjuk a hideg üdítőnket vagy sörünket. Hiába pici, de imádtuk, nagyon személyes az egész, mint ahogy a fürdő maga, nem egy tömeghely. A vadiúj érzés egy picit fura, hozzá vagyunk már szokva, hogy egy törökfürdő régi, patinás. Szerintem pont Székesfehérvárhoz illik, épp elég eldugott, ahová elvonulhatunk akár egyedül, akár a párunkkal. Nem fognak zavarni bennünket, nincs hangoskodás, itt mindenki pihen! :) 


CSOBBANJATOK TI IS! :)

ÁRPÁD FÜRDŐ WEBOLDALA

Ha Székesfehérváron jársz, járd végig a Sóstói Tanösvényt 
és látogass el a Bory Várba is! 







Az amatőr fotók, videók (kivéve youtube) az író saját tulajdonát képezik, azok szabad felhasználása nem lehetséges, engedélyköteles, ahogyan a cikk megjelenítése is! Köszönöm!
Elérhetőségem: csorvasik@gmail.com / Csorvási Krisztina








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.