2020. június 20., szombat

Rándulj Ki: Ha sóvárognál egy kis mentes süteményre, akkor irány Zsámbék és a Sóvárgó Cukrászműhely!

A Traffic Burger udvarában, a Coop közérttel szemben található a Sóvárgó Cukrászműhely. Nyilvánvalóan azért sóvárgó, mert mentes pék- és cukrászsütemények készülnek a tulajdonos ügyes kis kezei alatt. Egy kis családi manufaktúráról beszélünk, minden házilag, helyben készül. Szívük-lelkük benne. Családias, meleg fogadtatás vár bennünket, rögtön otthon érezhetjük magunkat. Kicsit beszélgettünk, fotóztunk, rákérdeztünk mindenre. Minden gluténmentes és ezen felül van ilyen-olyan mentes, kinek, melyik a megfelelő. Készpénzzel tudunk csak fizetni, de szemben a közért oldalában van bankautomata is, könnyen megoldjuk ezt a problémát. Ahogy belépünk az udvarba, rögtön feltűnik az egyedi cégtábla, melyet maguk, saját kézzel készítettek, nézzétek:


Stílusosan az utolsó Ó betű egy kuglófsütő forma :) 

Ha körbe nézünk a kis üzletben, tündéri tárgyakat fedezhetünk fel. Így csücsül két baba is a pulton, mely az anyukát és lányát ábrázolja. Hasonlítanak is! :) 




Amiket ma láttunk a pultban: ilyen-olyan mentes csigák, kókuszgolyó, diós-lekváros kosárka (isteni), kenyerek, kiflik, a hűtőpultban tortaszeletek, mentes pohárkrémek és felcsillant a szemünk egy sárga óriás macaronra! Hmmm! Azt kérjük! Ez az egyedüli viszont nem mentes, de a tulajdonos ezt készíti a legszívesebben és nem véletlen, az íze valami mennyei. Már követni sem tudtam, mi minden volt megtalálható benne, whiskey, gesztenye, kávé....elképesztő kombó. Kóstoljátok meg ti is! Állítólag macarone tortákat is készítenek, 8 szeleteseket, szóval rendelhetők bármilyen töltelékkel, színben!  Végre egy kis különlegesség!



A fent felsorolt péksüteményeken kívül mentes kenyér és kifli is készül. Nos ez a kifli a komoly fogyókúrázók kedvence lesz, mert hogy semmilyen szénhidrátot nem tartalmaz, növényi alapú. Nagyon finom, meg is kóstoltuk és hoztunk is belőle azonnal.


Házi, mentes szörpökhöz is hozzájuthatunk. Van itt minden!

Hopp, ott vannak a sárga macaronok! :) 

Ha mindez nem lenne elég, meg is reggelizhetünk itt, melyet leöblíthetünk egy pohár proseccoval is. Hívjuk hát meg a szeretett hölgyeményt, örülni fog biztosan! 




És ha mindezek után még éheznénk (kétlem), egy jó lángost is bedobhatunk pár lépésnyire a híres Zsámbéki Lángossütőnél! A fokhagymás, tejfölös-sajtos nálunk mindig nyerő. Imádjuk Zsámbékot és a Főtér felújítása után öröm végig sétálni ezen a részen!













Természetesen ha már Zsámbékon járunk, nem hagyhatjuk ki a Romtemplomot sem, no és a Lámpamúzeumot sem az étteremmel együtt, de majd erről egy másik cikkben írok. 







A fotók, videók az író saját tulajdonát képezik, azok szabad felhasználása nem lehetséges, engedélyköteles, ahogyan a cikk megjelenítése is! Köszönöm!
Elérhetőségem: csorvasik@gmail.com / Csorvási Krisztina









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.